Tafelronde 12 Zaanstreek doneert 2.000 euro aan Voedselbank

ZAANSTREEK – Dinsdag nam Hans Brinkhuis namens Voedselbank Zaanstreek een mooie cheque in ontvangst. Hij kreeg de cheque uit handen van Nick Poggenklaas, voorzitter bij Tafelronde 12 Zaanstreek. Maar liefst 2.000 euro leverde de kerststollen actie van de serviceclub op voor de Zaanse Voedselbank.

“De vrijwilligers van de Voedselbank zijn net het nieuwe jaar gestart in het magazijn, de kerstversiering hangt er zelfs nog”, vertelt Hans Brinkhuis, vrijwilliger bij de Voedselbank Zaanstreek. “Om op 5 januari al de eerste ondersteuning te ontvangen en meteen een prachtig bedrag, dat is geweldig!”

“Ons bereikte het nieuws dat sinds de coronacrisis de aanvoer naar de Voedselbank sterk is verminderd. Door de sluiting van de horeca ontvangen zij tijdelijk geen restanten en supermarkten gaan efficiënter om met versproducten om verspilling te voorkomen”, vertelt Nick Poggenklaas. “Tafelronde 12 Zaanstreek organiseert verschillende activiteiten om goede doelen te ondersteunen. Wij hadden het idee om een actie te starten waarbij een kerststol word gekocht en daarmee ook een stol aan de Voedselbank te doneren. In overleg met de Voedselbank is er voor gekozen om in plaats van kerststollen geld te doneren voor de aankoop van voedsel, zodat de inhoud van de pakketten op peil kan blijven en de gezinnen niet alleen rond de kerst, maar tot ver in 2021 van voedzaam eten te kunnen voorzien.

Foto’s: Pascal Pielmich

Tafelronde 12 Zaanstreek

De Ronde Tafel is een (internationale) serviceclub voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Tafelronde 12 Zaanstreek zet zich regelmatig in voor het goede doel. “Afgelopen jaren heeft Tafel 12 tijdens de Dam tot Damwandeltocht schone WC’s aangeboden aan de wandelaars om zo geld op te halen voor Simavi”, vertelt Maurice Koeman, voorzitter van de servicecommissie. “De veiling tijdens ons 70-jarig jubileumfeest bracht 5.500 euro op voor Hospice de Schelp in Krommenie!”

Voedselbank Zaanstreek

Stichting Voedselbank Zaanstreek verspreidt wekelijks tussen de 290 en 300 pakketten. Er zijn zo’n 295 gezinnen (met samen meer dan 785 mensen, waaronder zo’n 315 kinderen) afhankelijk van die hulp. De Voedselbank verkrijgt voedsel van bedrijven en supermarkten die overtollige voorraden afstaan. Daarnaast worden regelmatig winkelacties gehouden. Sinds eind 2020 is het mogelijk om online producten aan de Voedselbank te doneren.

Kijk voor meer informatie op: www.voedselbankzaanstreek.nl