Bier, Bowlen en Bitterballen

ZAANSTREEK – Zes november was het weer zover, tijd voor hét districtsevent van district VII. Na een geslaagde eerste editie in 2018 hadden de Tafelaars van Tafelronde 12 Zaanstreek de eer om samen met districtsvoorzitter Marco Dorsman de tweede editie te organiseren. Deze vond dan ook plaats in Bowling & Partycentrum Zaandam. Wij mochten naast ruim veertig Tafelaars van 8 verschillende Tafels ook special guest Patrick Kip (Nationaal Vice-President) en titelverdediger Pascal Fielmich (oud Tafelaar van TR 12) verwelkomen.

Na een welkomstwoord van de districtsvoorzitter Marco was het tijd om de bowlingschoenen aan te trekken en de strijd met elkaar aan te gaan op de bowlingbaan. Tijdens het bowlen was er voldoende gelegenheid om onder het genot van een (alcoholvrij) biertje en bittergarnituur kennis te maken of bij te praten met Tafelaars van andere Tafels. Na een uur werd er gewisseld van baan en van gesprekspartners. Het tweede uur ging het er nog fanatieker aan toe dan in het eerste. Strikes werden uitgebreid gevierd en alles werd uit de kast gehaald om de eigen scores te verbeteren en concurrenten uit hun concentratie te halen. Voormalig Nationaal President Paul Vreeburg (TR 144) trok aan het eind van de avond alle aandacht naar zich toe en wist met een score van 180 de topscore van de avond neer te zetten. Jim Breedveld (TR 72) en Tom Duif (TR 190) pakten het zilver en het brons.

Ondanks dat de avond vooral gericht was op gezelligheid werden ook de serviceprojecten niet vergeten. Voor Make-A-Wish werden de BBQ boeken succesvol onder de aandacht gebracht, Tafelronde 72 slaagde erin bierpakketten te slijten en Tafelronde 190 was nu al druk bezig met verkoop van hun kerststollen. Al met al wederom een geslaagde avond en het districtsbestuur kijkt nu al uit naar de derde editie die volgend jaar in Heerhugowaard zal plaatsvinden.

Foto’s: Pascal Fielmich

Dennis Visser, TR 12
Secretaris en IRO TR 12, secretaris District VII