Tafelronde 12 Zaanstreek bezoekt Wieland Textiel

Tafelronde 12 Zaanstreek ging op bezoek bij Wieland Textiel in Wormerveer. Wieland Textiel is een innovatief sorteerbedrijf met een duurzame missie en al vele jaren koploper in de verwerking van ingezameld textiel. Jaarlijks brengt deze Zaanse onderneming zo’n 9 miljoen kilo gebruikt textiel weer terug in de kringloop in de vorm van herbruikbare kleding en waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van Fibersort, een technische innovatie waarmee gebruikte kledingstukken gescand en gesorteerd kunnen worden naar samenstelling, kleur en structuur van het materiaal. Met deze technologie werkt Wieland samen met ketenpartners aan een duurzame revolutie in de mondiale textielindustrie: productie van nieuwe kleding met vezels uit gebruikt textiel!