Zingen op de Zaan 2011

Het lied ‘Stuurman, de Trossen Los’ schalde zaterdag 2 juli 2011 uit vele kelen over de rivier de Zaan bij de start van het jaarlijks terugkerende evenement Zingen op de Zaan, dat die dag weer werd georganiseerd door Het Kapiteinskoor en Tafelronde 12 Zaanstreek. In de vroege middag vertrok de vloot van veertig deelnemende schepen, begeleid door talloze boten en bootjes van belangstellenden, uit Wormerveer en voer in optocht over de Zaan naar Zaandam. Op de schepen werd live muziek ten gehore gebracht; levensliederen, country & western, pop, doedelzakmuziek, allerlei stijlen waren vertegenwoordigd. Tafelronde 12 Zaanstreek voer met haar gasten op De Hoop op Behoud, met aan boord zanger/toetsenist Ed Vermeulen en zingende barmatroos Ed. Op de oevers en kades keken en luisterden vele nieuwsgierigen, ook in tuinen en op balkons van woningen langs de rivier en op de volle terrassen van de aan het festijn deelnemende horeca-gelegenheden. Op diverse podia in Wormerveer, Koog aan de Zaan en Zaandam trad de hele dag door een keur van artiesten op.

Aan het eind van de middag verzamelde de vloot weer in Zaandam. Het krioelde ook hier van de vaartuigen en de kades waren gevuld met enthousiast dansend en meezingend publiek. Daarna zetten velen het feest voort op en rond de Dam.

Hou de website www.zingenopdezaan.nl in de gaten, want ook volgende zomer zal ‘Stuurman, de Trossen Los’ over de Zaan weerklinken!