Zingen op de Zaan 2008

Het lied ‘Stuurman, de Trossen Los’ schalde zaterdag 5 juli 2008 uit vele kelen over de rivier de Zaan bij de start van het evenement Zingen op de Zaan, dat die dag werd georganiseerd door Het Kapiteinskoor en Tafelronde 12 Zaanstreek.

In de vroege middag vertrok een vloot van deelnemende schepen, begeleid door talloze boten en bootjes van belangstellenden, uit Westknollendam en voer in optocht over de Zaan naar Zaandam. Op de schepen werd live muziek ten gehore gebracht; levensliederen, country & western, pop, doedelzakmuziek, allerlei stijlen waren vertegenwoordigd.

Tafelronde 12 Zaanstreek voer met haar gasten op MS Volendam. Aan boord was zanger en toetsenist Ed Vermeulen met zijn partyband Ready & Go.

Op de oevers en kades verzamelden zich vele nieuwsgierigen, ook in tuinen en op balkons van woningen langs de rivier en op de volle terrassen van de aan het festijn deelnemende horeca-gelegenheden.

Aan het eind van de middag verzamelde de vloot weer in Zaandam. Het krioelde ook hier van de vaartuigen en de kades waren gevuld met enthousiast dansend en meezingend publiek.

Hou de website www.zingenopdezaan.nl in de gaten, want ook volgende zomer zal ‘Stuurman, de Trossen Los’ over de Zaan weerklinken!