Tafelronde 12 in het Jisperveld

Woensdagavond, 10 juni organiseerden de tafelaars Jan Willem en Floris een natuurtocht per kano door het bekende Jisperveld. Menig tafelaar besteedde die dag meer tijd, kijkend naar buienradar.nl, dan aan zijn werk. Niet geheel onterecht, want de voorspellingen waren bar en boos.
Kano 1
Niettemin verschenen Jan Willem, Frank, Menno, Marc, Herbert, Raymond, Bas, Floris, Fransisco en ondergetekende licht zenuwachtig rond 20.00 uur bij ‘Kajak Centrum Arend Bloem’ te Wormer. Na een goede kop koffie, zeer spontaan en met liefde gezet door de organiserende heren, ging een ieder vol goede moed het water op. Het Zwet lag er stil bij op deze voorjaaravond. Het weer bleek geenszins een domper op de avond. Enkele stortbuien kletterde op ons hoofd, maar dit mocht de sfeer niet bederven. Géén onvertogen woord schalde die avond over het water. Doel van deze avond was ‘het eilandje’.
Kano 2
Sportief en eensgezind als de tafelaars zijn, kwam iedereen daar ongeveer gelijktijdig aan om daar te ontdekken dat er geen beloning bij ‘het eilandje’ te vinden was. Na enige bewondering van de natuurlijke schoonheid van het Jisperveld werd gestart met de terugtocht. Halverwege de terugtocht stopte het met regenen en konden de natte haren in het lichte briesje nog even drogen. De ontvangst bij het Kajak Centrum, na deze vermoeiende tocht was warm. De avond zette zich voort bij Cafe Hotel Weromeri, op een steenworp afstand van het Kajak Centrum. De gastheer voorzag de dorstige sporters van een drankje en een bitterbal. In de loop van de avond werd door Marc en Vincent het goede nieuws verkondigd dat Zingen op de Zaan dit jaar óók een Doe-Project-karakter krijgt. Contacten zijn gelegd met de afdeling ‘Begeleid Zelfstandig Wonen’ van Stichting Odion, die van de Tafelronde de uitnodiging heeft ontvangen om met een groep verstandelijk gehandicapten aan boord van de sponsorboot te komen en het evenement op zaterdag 4 juli mee te maken. Mede namens de overige tafelaars bedankt ondergetekende Jan Willem en Floris voor deze mooie avond.